ivandet

ivandet

Vores sted

ivandet er en socialøkonomisk virksomhed der arbejder for et sunder havmiljø i Østersøen omkring Bornholm. ivandet er startet af to marinbiologer, og vi sætter videnskaben højt. Vores formål er at skaffe mere viden om Østersøens havmiljø, og bringe den viden ud til folk. Vi lokker studerende og forskere fra landets universitet til Bornholm, som arbejder side om side med børn der leger i vandet eller skoleklasser der bliver undervist. På den måde forsøger vi at gøre afstanden mellem forskningen og almene befolkning kortere.

Isværket, Vestkajen 7, Tejn Havn

Vi holder til ved Isværket på Vestkajen 7 i Tejn Havn. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vores undervisning har hele tiden den naturvidenskabelige metode som omdrejningspunkt. Det er spørgsmål og nysgerrighed der går forud for vores og vores gæsters undersøgelse af vandet. Som marinbiologer har vi meget viden at dele ud af, men vi er også hele tiden ydmyge for det vi ikke ved, og bevidste om at det er vigtigt at fejle. Hos os vil i gå forhåbentligt gå her fra med gode oplevelser og historier fra Østersøen, og en lyst til at opdage mere. Gå på opdagelse med waders og fiskenet eller snorkel og våddragt

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vi ønsker at lære børn og voksne om havet og give dem gode oplevelser. Dette gør vi fordi vi tror på at et engagement for naturen starter med viden om og tilknytning her til. Østersøen er et helt særligt og sårbart havområde, som gør den til en oplagt studieplads for at undersøge dyrs tilpasninger, klimaforandringer og menneskers påvirkning på havmiljøet generelt. Fordi Østersøen er et barskt levested for de fleste dyr og planter er det også et facinerende hav at dykke ned i, hvor man kan se både saltvands- og ferskvandsarter og med egne øjne se når salinitet og ilt begrænser livet i havet.

ivandet logo

 

Udsyn til Isværket fra stand og badebro, hvorfra undervisning om havets dyr og planter foregår.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

51 50 01 61

Kontakt:

Miller (Marie Helene Birk)
51 50 01 61