Christiansø

Christiansø

Vores sted

Besøg Danmarks østligste øgruppe

Lær om Naturpark Christiansøs unikke natur, kultur og historie sammen med vores naturvejleder 

På de to beboede øer Christiansø og Frederiksø, der er en del af øgruppen Ertholmene i Naturpark Christiansø, finder I lille øsamfund, som det er oplagt at besøge på enten en dagstur eller med overnatning. For eksempel som en del af en lejrskole på Bornholm. 

Øerne er i dag et lille, levende samfund med lige under 100 beboere, en lille skole, en lille købmand, et lille bibliotek og alt, hvad der ellers hører til et fungerende samfund. Blot i miniformat. Historisk har øerne en helt anden og dyster fortælling som søfæstning med straffefanger og sørøvere, indtil søfæstningen blev lukket i 1855, hvorefter øerne transformeredes til et fredeligt fiskersamfund. I dag er fiskeriet historie, og øerne lever af mindre erhvervsdrivende og de mange tusinde besøgende, der gæster øerne forår, sommer og efterår. 

På en dagstur har I tre timer på de smukke øer, hvilket er god tid til at nyde og opleve øernes unikke historie og natur. Med en overnatning eller to har I mulighed for at dykke dybere ned og opleve øernes stille liv og smukke natur – også efter at den sidste båd med turister er sejlet retur til Bornholm. 

 

 

 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Book et undervisningsforløb med vores naturvejleder

Under jeres ophold har I mulighed for at booke et undervisningsforløb med Naturpark Christiansøs naturvejleder. Et undervisningsforløb med vores naturvejleder varer 1-1,5 time og har fokus på enten fuglelivet på øerne, hvor Christiansøs Naturvidenskabelige Feltstation hvert år ringmærker tusindvis af trækfugle, eller på øernes historie i et børneperspektiv. 

Overnatter I på øerne, har vores naturvejleder også aktiviteter, som I kan lave i de mørke timer. 

 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Naturpark Christiansø har en unik blanding af gammel kulturarv fra tiden som søfæstning og smuk, unik natur med sjøldne planter og dyr. Undervisningen tager udgangspunkt i kultur, historie og natur, der er helt særegen for øerne. Samtidig bor og lever vi på øerne, og vi får som oftest mange gode snakke med eleverne om, hvordan det er at bo i så lille et samfund, på så lille en isoleret ø midt i Østersøen. 

Den gamle søfæstnings mure, kanoner og kanontårne møder i overalt på øerne.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

24928293

Kontakt:

Nina Bonnén Mourier, der er naturvejleder i Naturpark Christiansø
24928293
Yderligere information:

Praktisk information

Der er daglige afgange til Christiansø fra Gudhjem Havn – fx med afgang kl. 10 fra Gudhjem Havn og retur fra Christiansø kl. 14.00. Overfarten tager 50 minutter. Se Christiansøfarten for flere afgangstider og priser. 

Det er også muligt at besøge øerne med en eller flere overnatninger. Ønsker I at overnatte, skal I kontakte Christiansø Teltplads for booking og priser.

Pris

Undervisning ved Naturpark Christiansøs naturvejleder er gratis og bookes på naturvejleder@christiansoe.dk