Sorø Kunstmuseum

Sorø Kunstmuseum

Vores sted

Sorø Kunstmuseum er et levende og engageret hus med over 300 års kunst, smuk arkitektur og masser af aktiviteter for børn, unge og voksne.

I 2011 udvides museet med en ny tilbygning, tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Tilbygningen er et smukt eksempel på, hvordan en moderne arkitektur føjer sig til en eksisterende bygning med respekt for historien og de historiske omgivelser.

Museets samling rummer ca. 2300 værker, som spænder over 350 års dansk kunst. Nyd en perlerække af malerier af de vigtigste kunstnere i den danske kunsthistorie fra 1700-tallet til idag. Museet har derudover to specialsamlinger af russisk kunst: Russisk kunst fra 1870-1930, doneret af Hermod Lannung samt landets største og fineste samling af russiske ikoner fra 1500-1900. Udover visning af samlingen arrangerer vi tre årlige særudstillinger med dansk og international kunst.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Museet tilbyder undervisning til en lang række målgrupper med det formål at bidrage, styrke og åbne op for ny viden og flerstemmighed. Museet ser sig selv som en vigtig medspiller, der via dialogisk praksis og aktiv deltagelse skaber nye vidensstier og indgange til læring.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

I undervisningen på museet inddrages forskellige læringsstile og æstetiske læreprocesser, der supplerer skoleundervisningen med autenticitet, sanselighed og tværfaglighed på tværs af tid, medier og fag. På museet er det muligt at indtænke projekt- og procesorienteret arbejde ind i et undervisningsforløb med fokus på kreative arbejdsprocesser, innovation og begreber som deltagelse, identitet, demokrati og medborgerskab.

Et besøg på museet kan f.eks. være med til at:

  • Skabe nye indgangsvinkler til et emne
  • Afprøve og aktivere forskellige læringsstile, der appellerer til forskellige elevgrupper
  • Introducere nye og alternative videnskilder
  • Arbejde med æstetiske læreprocesser
  • Supplere skoleundervisningen med autenticitet og sanselighed

Undervisningen udvikles og kvalitetssikres i samspil med museets partnerskaber med fokus på brugerinddraglese og medudvikling.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

57 83 22 29

Kontakt:

Mathilde Helnæs
57 83 22 29
Yderligere information:

Pris for undervisning:

  • Kr. 350: 1 time / undervisning
  • Kr. 1000: 3 timer / undervisning + værksted