Fregatten Jylland

Fregatten Jylland

Vores sted

Fregatten Jylland danner en helt enestående autentisk ramme om vores interaktive undervisningsforløb i dansk kulturarv og søfartshistorie.

Historien formidles af dygtige, engagerede undervisere, som med humor og indlevelse fortæller om fregattens lange liv fra søsætning på Holmen i 1860 til opsætning af ny krydsmast i 2019.

Hos os bliver historieundervisningen til at tage og føle på med vores helt særlige form for inddragende og interaktive undervisning. Man kan endda falde i søvn i en hængekøje til lyden af historiens vingesus ombord på det 160 år gamle skib. Oplev også Fregatten Jylland som en moderne arbejdsplads, hvor håndværkerne på værftet arbejder med at bevare vores fregat.

På fregatøen er der plads at røre sig på, en maritim legeplads, spiseområder udendørs og ombord på skibet, frisk havluft og smukke omgivelser.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

For at vi kan tilrettelægge rundvisningen bedst muligt efter netop jeres behov, vil vi ved bestilling af rundvisning gerne have besked om følgende:

  • antal elever og lærer/pædagoger
  • forventninger til formidlingsniveau/læringsniveau
  • evt. ønske om særligt fokus på et emne, fx søfartshistorie, den menige sømands liv, skibshåndværkets historie osv.
  • evt. særlige forhold, der skal tages hensyn til (fx handikap, allergier, kroniske sygdomme, indlæringsvanskeligheder el.lign.)
Hvad kan børn og unge lære hos os?

På en historisk rundvisning med en af vores guider får eleverne en introduktion til skibet og dets historie. Med en tre timers "dagstørn" kan eleverne selv opleve brudstykker af sømændenes liv ombord på det store skib. Med en "vagttørn" bliver historien til virkelighed i næsten et døgn, hvor eleverne på egen krop skal mærke, hvordan det var at leve som sømand i 1800-tallet. Sammen tager vi på sørejse i tiden til 1864, hvor vi skal arbejde, spise og sove i hængekøje på fregatten Jylland!

Til de håndværksinteresserede, arrangerer vi rundvisninger med en af vores dygtige skibstømrere, som tager jer med rundt på skibet og værftet og fortæller om skibsbygning dengang og nu.

skoletjenesten undervisningstilbud Fregatten Jylland
Blandt kanoner og kanonérer på vejrdækket
Foto

Fregatten Jylland

©

Fregatten Jylland

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

86 34 10 99

Kontakt:

Finn Pedersen eller Paul Erik Christensen
86 34 10 99
Yderligere information:

Pris for undervisning:

Se hjemmesiden