Stiftsmuseet - Museum Lolland-Falster

Stiftsmuseet - Museum Lolland-Falster

Vores sted

Rejs 5000 år tilbage i tiden og oplev stenalderen med egne øjne. Gennem de nyeste fund, forskning og nytænkende formidling fortæller Museum Lolland-Falster en helt ny historie om Lollands stenalder. Her kommer sanserne i spil, når du går på opdagelse i den spændende scenografi, der både indbyder til oplevelse og fordybelse. 

Udstillingen viser en enestående samling fund fra jæger- og bondestenalder. Fundene er udgravet i forbindelse med de store arkæologiske udgravninger forud for anlæggelsen af Femern Bælt-forbindelsen. Fantastiske bevaringsforhold betyder, at mange af fundene er helt unikke – og kun kan opleves på Stiftsmuseet i Maribo.  

Kom helt tæt på stenalderens mennesker, når du møder stenalderpigen Lola og følger i hendes fodspor på en rejse gennem stenalderens liv og landskab, som det kan have set ud på Lolland for 5000 år siden.  

På Stiftsmuseet i Maribo kan du også opleve de unikke krucifikser fra middelalderen i udstillingen OMG.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

At man får faglig formidling af professionelle museumsansatte. At vi giver en troværdig formidling om emnet og at vi tilpasser forløbene til den enkelte klasse

Hvad kan børn og unge lære hos os?

På Stiftsmuseet kan man lære hvordan det var at leve i stenalderen og komme helt tæt på genstande som ikke har været rørt i mange tusinde år. Her bliver I introduceret til den tid, hvor vi her i landet blev bønder og hvad denne nye kultur medførte. 

Derudover kan I komme helt tæt på fantastiske middelalderkrucifixer, og opdage hvordan Kristus på korset kan formidle mange budskaber til sine beskuere. 

Undervisning på Stiftsmuseet har de næste arkæologi som omdrejningspunkt
I udstillingen om Lollands Stenalder kommer man helt tæt på fortiden
Foto

Museum Lolland-Falster

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

54 84 44 00

Kontakt:

Anne-Lotte Mathiesen
25593456