Bangsbo Museum

Bangsbo Museum

Vores sted

Kystmuseet på Bangsbo har til huse i den gamle hovedgård, der kan dateres tilbage til 1364. Museet er indrettet i de tidligere avlsbygninger og ladegårdens nordlænge rummer Det Jyske Modstandsmuseum, som efter en omfattende nyopstilling blev indviet 4. maj 2000. 

I søfarts-afdelingen ses det unikke Ellingåskib fra 1163, skibsmodeller og motorer samt marinarkæologi. Den stråtækte bindingsværkslade huser en stor vognsamling. 

I Hovedbygningen opleves  "Den Hvide Gård", som Bangsbo kaldtes, da stedet omkring år 1900 var i Johan Knudsens eje og var samlingssted for tidens største skønånder, forfattere og kunstmalere og deres farverige liv. Hovedbygningen er kun åbent ved faste ugentlige omvisninger eller efter særlig aftale.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Beskrivelse følger...

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Undervisningstilbuddene retter sig til forskellige klassetrin, og varierer over forskellige temaeer, ligesom individuelle arrangementer kan laves, så de passer til et aktuelt undervisningsforløb. Aktiviteterne kan være guidet omvisning på museet, byvandring, byløb med opgaver, temaomvisninger eller undervisning i museets gamle skolestue.

Kystmuseet på Bangsbo skoletjenesten undervisningstilbud
Kystmuseet på Bangsbo

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

98423111