Museum Wibergis

Museum Wibergis

Vores sted

Velkommen til Museum Wibergis

I Viborg historiske hjerte det stemningsfulde gamle Domkirkekvarter ligger Museum Wibergis i bygningen, der tidligere husede Vestre Landsret.  

Her fortælles Viborgs historie gennem 1000 år. Indtil vi kommer under tag foregår formidling fra Museum Wibergis rundt i Domkirkekvarteret.

En ny fortælling om Viborg er på vej. Det er historien om en by, der har været et mødested for magt gennem 1000 år. Det handler om konge, kirke og ret.

Fortællingen får et nyt udspring, når bymuseet i Domkirkekvarteret åbner i 2025. Og når vi til den tid klipper den røde snor, inviterer vi ind i Museum Wibergis. 

Udforsk vores dragende udstillinger i det kommende Museum Wibergis og tag på byvandringer eller gådejagter i det historiske Domkirkekvarter. Viborg Museums læringsunivers Spor tilbyder også alternative formidlingsformer, herunder ud af huset-oplevelser, besøg i arkæologisk værksted og skræddersyede konfirmandforløb.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

SPOR efter vores rødder:

Dyk ned i fortidens mysterier og sæt dine egne spor på rejsen gennem kultur og historie! Viborg Museums læringsunivers SPOR inviterer dig til en uforglemmelig oplevelse, hvor historien vækkes til live og nye fortællinger fødes.

Træd ind i fortidens fodspor og udforsk historien om Viborg og dets befolkning. SPOR formidler ikke kun om vores forfædres efterladte tegn, men taler også ind i de spor, vi sætter hos hinanden og på samfundet. Vi opfordrer til refleksion, debat og engagement i vores fælles fortælling om vores kulturarv.

Sæt dine egne SPOR:

Vores skoletjeneste tror på, at læring sker bedst, når man selv er aktivt involveret. Derfor vil vi udover at give en levende fortælling opmuntre børn og unge til at sætte deres egne spor gennem dialog, kreative aktiviteter og interaktive undervisningsmetoder.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Museum Wibergis fortæller den 1000 år lange og dragende fortælling om magt og borgere i Viborg – en by med en helt særlig placering i Jylland og en helt særlig betydning for danmarkshistorien. Vi fortæller historien kronologisk og leder dig igennem de vigtige og afgørende begivenheder, som har fundet sted i vores by.

Museet er placeret midt i den vestdanske histories epicenter, midt i Domkirkekvarteret, hvor vores forgængere har hyldet konger, dømt og henrettet høj som lav, festet og grædt i kirken og altid har udfordret hinanden og magten.

Her vil udbydes en lang række læringsforløb om demokratiets byggesten, kongemagt, hekse, retssager, fra de første kristne til reformation og meget mere. 

Disse temaer vil I også møde i vores byvandringer og mordgådejagten i Domkirkekvarteret. 

Vi glæder os til at se jer!

Museum Wibergis
©

Viborg Museum

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Line Vennerstrøm Annesen
29241816
Yderligere information:

Se mere information om indhold, mødested og priser under de enkelte forløb.

Book et forløb til jeres klasse ved at udfylde denne formular https://forms.office.com/e/gkif99rgSj 

Har I spørgsmål, er I velkomne til at ringe til Viborg Museum på tlf.: 87873838 eller skrive til booking@viborg.dk 

Telefonen er åben for henvendelse
mandag til torsdag kl. 8.00 - 15.00
fredag kl. 8.00 - 13.00