Kulturskolen Kolding

Kulturskolen Kolding

Vores sted

FAGLIGHED - FÆLLESSKAB - RUMMELIGHED - GLÆDE

På Kulturskolen Kolding finder du fagligheder indenfor dans, billedkunst, musik. 

Kulturskolen Kolding - et kraftcenter for kunstnerisk dannelse, leg, læring og fordybelse for og med børn og unge i Kolding Kommune.

Vi tror på, at børn og unge har de bedste intentioner, og vi skaber læringsrum, hvor vi understøtter deres udvikling, inspirerer dem og skaber kunst og musik sammen med dem. Vi hjælper dem til at skabe deres egen kunstneriske identitet og til selvforståelse i en kompleks verden. Kulturskolen Kolding inviterer eleverne ind i billedkunstens, dansens og musikkens verden for sammen at levendegøre traditionen og skabe fremtiden med nysgerrighed.

Vi er en samarbejdende institution, der deler faglighed og indsigter med alle interesserede. Vi engagerer os i lokalområderne og tilbyder undervisning og aktiviteter i hele Kolding Kommune. Vi rækker med interesse ud efter sparring og ny viden regionalt, nationalt og internationalt. Vi arbejder aktivt for at styrke vores interne tværfaglighed og afsøger de muligheder, der findes i samarbejdet mellem Kulturskolens fag. Det gør vi i kunstnerisk skabende fælleskaber sammen med eleverne såvel som lærerne imellem. Vi skaber en rød tråd i undervisningen i hele læringsforløbet i den enkelte kunstart og på tværs af kunstarterne.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Du kan finde os på indtil videre følgende sider her på Skoletjenesten.dk, som du kan læse videre på:

  • Lyden af ... 
  • Instrumentklasser
  • Valgfag i billedkunst og musik - KUNSTHACK 
  • Fagdag på Skamlingsbanken 2025
  • Rap-projekt med Godset og Kulturskolen Kolding for 6. klassetrin 

Vi tilbyder det lange kontinuerlige forløb, der kan inkludere en skoleklasse over en hel indskolings- og mellemtrinsperiode, som bl.a.  OrkesterMester.

Vi tilbyder korterevarende dags- og ugeprojekter indenfor dans, musik og billedkunst, gerne i tværfaglige versioner, hvor vi besøger jer på jeres skole eller inviterer jer hjem til os i atelieret, musikværkstedet eller på dansegulvet. Vi skaber gerne forløbene sammen med jer og tilbyder også allerede afprøvede workshops og projekter.

Vi skaber tværæstetiske møder mellem børn, unge og voksne og rækker gerne ud efter de tværfaglige møder med lærere, pædagoger samt blandt andre Naturskolen, Kolding Stadsarkiv, Trapholt, Nicolai Kultur, Aktiv Fritid, UngKolding og andre aktører.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

På Kulturskolen Kolding møder vi eleven gennem praksisfaglighed, der trækker tråde fra dansen, billedkunsten og musikken. 

Sammen med jer og jeres elever vil vi gerne fordybe os i mulighederne indenfor lyd, billede og bevægelse, og med øje for 21st Century Skills tænde for elevens explorative gen. Med (tvær)æstetiske greb og kobling af fagligheder vil vi nå alle elever, både de, der har let ved at gå i skole og de, der bliver udfordret i den traditionelle undervisningsform.

Om I kommer ind til os, vi kommer ud til jer, eller vi mødes i et fælles tredje, så er det glæden, fællesskabet, rummeligheden og fagligheden, der er udgangspunktet for alt det, vi udfolder os indenfor på Kulturskolen Kolding.

Hos os kan vi mødes i vores atelier, musikværksteder, koncertsale og på dansegulvet.

Hos jer finder vi i fællesskab ud af, hvilket lokale eller lokation, der er den bedste til formålet.

Det fælles tredje kan være alt fra Skamlingsbanken til Aalborg Symfoniorkester - eller simpelthen skolens eget lokalområde, landskab og byrum.

Vi er altid klar på at mødes til en snak om, hvad der kunne give mening for jer og jeres skoles elever.

Elever fra Dalby Skoles billedkunstvalgfag 7. og 8. klasse på besøg i atelieret på Kulturskolen Kolding.
Elever fra Dalby Skoles billedkunstvalgfag 7. og 8. klasse på besøg i atelieret på Kulturskolen Kolding.
Foto

Liv Grud Vestbjerg / Kulturskolen Kolding

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Hovednummer: 79791050

Kontakt:

Liv Grud Vestbjerg
79794382