Brorfelde Observatorium

Brorfelde Observatorium

Vores sted

Brorfelde Observatorium var i perioden 1953-1996 en levende arbejdsplads for astronomer, studerende, håndværkere og andet personale. De brændte alle så meget for et fag, at de stod her nat efter nat drevet af nysgerrighed og higen efter viden om himmelrummet. 

I takt med at teknologien blev digitaliseret, blev det verdenskendte kikkertbyggeri på Brorfelde mindre nødvendigt, og forskerne rykkede ind til København i 1996.

I dag har Brorfelde Observatorium fået nyt liv som centrum for naturfaglig formidling af astronomi, geologi og biologi. Observatoriet ligger omgivet af fantastisk natur i et bakket landskab skabt under sidste istid.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Et besøg på Brorfelde Observatorium består af naturfaglig viden og forståelse formidlet gennem hands on-undervisning, hvor eleverne er i centrum. Nogle af forløbene foregår primært ude i bakkelandskabet, så husk påklædning efter vejret.

Et forløb varer som hovedregel 3,5 timer.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Alle vores undervisningstilbud tager udgangspunkt i de nye færdigheds- og vidensmål i fagene Natur/Teknologi, Geografi og Fysik/Kemi.

skoletjenesten undervisningstilbud Brorfelde Observatorium
Brorfelde Observatorium

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

72 36 39 00

Kontakt:

Marie Holst Riis
72 36 39 00
Yderligere information:

Forløbene tilbydes tirsdag til torsdag kl. 10 til 16.

Vi tilbyder også lejrskoleophold eller enkeltovernatninger til skoleklasser med tilhørende formidling.

Pris for undervisning:

Se brorfelde.dk