Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Kulturbussen ruller

Kulturbusprojektet i Vestsjælland bringer skolerne i syv kommuner gratis i forbindelse med Museum Vestsjælland, Museet for Samtidskunst og Sorø Kunstmuseum. Projektet viser sig at være en stor succes, som alle kommuner benytter sig af.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Kulturbusprojektet i Vestsjælland bringer skolerne i syv kommuner gratis i forbindelse med Museum Vestsjælland, Museet for Samtidskunst og Sorø Kunstmuseum. Projektet viser sig at være en stor succes, som alle kommuner benytter sig af.

Museum Vestjælland opstod i 2013 som resultatet af en fusion mellem Holbæk Museum, Kalundborg Museum, Museum Odsherred, Ringsted Museum og Arkiv og Sydvestsjællands Museum. 



Museet råder over 11 besøgssteder i seks kommuner og en skoletjeneste med fire undervisere. 



Museum Vestsjælland arbejder med forhistorie, middelalder, renæssance og nyere tid samt kunst med tilknytning til museets geografiske område. Museet har desuden arbejdet meget med lokalhistorie og identitet i forhold til at synliggøre for eleverne, at museumsrummet viser deres historie og at de er med til at forme lokalområdet i dag.



I forbindelse med fusionen har Museum Vestsjælland været projektleder på det fire-årige projekt Kulturbussen, der er støttet af Nordea- fonden. Kulturbussen, der kører året ud, giver alle grundskoler i kommunerne Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Sorø mulighed for gratis transport til Museum Vestsjælland, Sorø Kunstmuseum og Museet for Samtidskunst. 

Læs mere om Kulturbussen, og hvordan du kan booke den.

Læs artiklen om Kulturbussen i LæringsCentrenes fagblad.

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i