Aabenraa Kommune – Åben virksomhed

Virksomhedsbesøg: Føtex – fra råvarer til frokost

Undervisningsforløbet består af undervisning på skolen, et besøg i et professionelt køkken og undervisning på skolen igen. Det giver eleverne et hands-on indtryk af, hvordan det, de lærer i faget, bruges hver dag i verden omkring dem. Forløbet er udviklet, så det opfylder Fælles Mål i madkundskab samt uddannelse og job.

Antal lektioner
4 undervisningsgange à 2 lektioner
2 timer og 30 min. besøg hos en slagter/bager/hotelrestaurant
1 undervisningsgang à 2 lektioner

I undervisningsforløbet ”Fra råvare til frokost” til 4.-9. klasse (kan både bruges i valgfaget og det obligatoriske fag) skal eleverne på virksomhedsbesøg i et professionelt køkken, hvor der arbejder mennesker, der brænder for det håndværk, der bruges, når man arbejder med at tilberede fødevarer.

I elevarkene er der links til videoer, dér hvor der er kameraikoner. Det er derfor smartest, hvis eleverne kan tilgå materialerne digitalt.

Linkene er også listet herunder, hvis du vil vise eleverne videoerne i plenum. 

Inspiration og baggrund til forløbet 

Inden introduktionen til forløbet kan du hente viden om smørrebrød på understående links. Eleverne skal selv undersøge emnet og finde frem til viden.

Hvis der er behov for det, kan du guide dem ved at vise dem disse links.

• DR, Danmarks-historien: 4 grunde til at smørrebrød aldrig dør: https://www.dr.dk/historie/danmarkshistorien/en-historisk-evergreen-4-g…

• Smag for livet, rugbrød: I danskernes maver gennem 1000 år: http://www.smagforlivet.dk/materialer/rugbr%C3%B8d-i-danskernes-maver-g…

• Ida Davidsen, historie: https://idadavidsen.dk/historie/

Transportpulje

Virksomhedsbesøg støttes 100 % af transportpuljen

https://pucaabenraa.aula.dk/sundskole/transportpulje 

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Arbejdskendskab - Job og karriere, Arbejdskendskab - Virksomhed og arbejdsmarked, Uddannelse og job - Personlige valg
Fag:
Uddannelse og job
Læringsmål:
virksomhedsbesøg
Eleven kan træffe
begrundede
madvalg i forhold
til sundhed.

Eleven kan træffe
begrundede madvalg i forhold til
kvalitet, smag og
bæredygtighed.

Eleven kan aflæse
madvaredeklarationer
og fødevaremærkninger