Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Tværfaglighed og bevægelse på Kastrup Fort

Af
Skoletjenesten
Kom med 7. C. fra Lergravsparkens Skole på Kastrup Fort, når de gennemfører læringspillet `Regn med krig´. Med på dagen var også Københavns Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager, der fra første parket oplevede tværfaglig undervisning i fortets autentiske, historiske rammer.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!
Regn med krig på Kastrup Fort

”Våben og udstyr!” En af eleverne svarer hurtigt på underviserens spørgsmål om, hvad historie og matematik kan have med hinanden at gøre.

Vi befinder os på gruset foran hovedindgangen til Kastrup Fort på Amager, hvor 7. C fra Lergravsparken Skole i dag skal gennemføre det tværfaglige læringsspil `Regn med krig´ i befæstningens autentiske rammer.

I det halvanden time lange forløb skal eleverne løse en række forskellige matematiske opgaver, der gør dem i stand til at opfinde forsvarsteknologier, der som afslutning på spillet får afgørende betydning for fortet og første verdenskrigs udfald.

Bevægelse og borgmesterbesøg

Med i dag er også Børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Jakob Næsager. Han er sammen med et par politiske kollegaer fra Børne- og ungdomsudvalget inviteret ud på fortet for at opleve, hvad den tværfaglige undervisning i de historiske rammer giver eleverne.

Jeg oplever, at eleverne får indtryk af at mange fag kan kobles sammen i forløbet på Kastrup Fort. Historien bliver virkelighedsnær, og matematikken får en helt anden anvendelsesgrad. Det sætter sig i hukommelsen, når eleverne færdes i kasematterne, ser hvor kanonstillingerne har været og kigger ud over Øresund, hvor krigsskibene er kommet sejlende.
Jakob Næsager
Børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune

I mindre grupper suser eleverne forbi i højt tempo på vej mod den næste matematiske opgave, hvor bl.a. kasematternes vinkler skal måles, og omkredsen af cirkelformede spor efter granater skal udregnes.

En smal stentrappe fører op til en grøn bakke, hvorfra der er frit udsyn til både rådhustårnet i København, fortets stisystemer og Øresund. 

Jeg håber også, at eleverne ser en sammenhæng mellem det, de lærer i skolen og det samfund, skolen er en del af. De tager nutidens metro herud og ”rejser” tilbage til 1918 for at lære om første verdenskrig. På den måde hænger tingene sammen, og det tænker jeg giver eleverne en langt bedre samfundsforståelse.
Jakob Næsager
Børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune

Kastrup Fort er en del af Københavns Befæstning. Skoletjenesten Københavns Befæstning udbyder undervisningsforløb på i alt syv lokationer.

Læs mere om undervisningstilbuddet Regn med krig fra Skoletjenesten Københavns Befæstning her.

Regn med krig
Regn med krig

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i